Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudba a počítač (KHK / HPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / HPC - Hudba a počítač, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod. Základní terminologie.2. Hudební softwary v hudebním vzdělávání.3. Internetové portály pro výuku hudby.4. Seznámení s notačními programy.5. Zápis skladby v notačním programu.6. Nahrávání zvuku, jeho počítačové zpracování v programu, instalace programu.7. Prezentace samostatných prací studentů, diskuse.8. Virtuální hudební nástroje.9. Základy práce s interaktivní dotykovou tabulí, program SmartNotebook.10. Tvorba multimediálních prezentací.

Získané způsobilosti

Aplikace hudebního softwaru v hudebním vzdělávání. Využití internetu, portály pro školní výuku. Virtuální hudební nástroje ve výuce. Využití krátké hudební smyčky v rytmické výchově. Aktivity v oblasti počítačového notopisu, rozpis hlasů, přehrávání zvuku, instalace programů. Nahrávání zvuku, jeho počítačové zpracování a archivace. Seznámení s využitím interaktivní dotykové tabule a programu SmartNotebook při hudební výuce. Tvorba multimediálních prezentací.

Literatura

Hudba a média : rukověť muzikologa. Brno : Masarykova univerzita, 1998. ISBN 80-210-1951-4.FORRÓ, D. Komunikace v hudbě. Praha - GRADA, 1993. FORRÓ, D. Počítače a hudba. VONDRÁČEK, V. Využití počítačů v hudební výchově 1. část. 2008.

Požadavky

Aktivní práce v seminářích. K zápočtu: počítačové zpracování nahrávky jednoduché skladby a její počítačová notopisecká verze.

Garant

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.

Vyučující

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.Doc. PaedDr. Marie Slavíková, CSc.