Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klavír pro neklavíristy 1 (KHK / KLN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / KLN1 - Klavír pro neklavíristy 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postupné osvojování technických základů hry na nástroj, hra přednesových skladeb, harmonizace lidových a umělých písní a jejich transpozice.Zdokonalování klavírní techniky: stupnice, akordy, technická cvičení, etudy.Přednesové skladby: od renesance až po současnost (artificiální i nonartificiální hudba). Improvizace a transpozice jednoduchých doprovodů k lidovým a umělým písním.

Získané způsobilosti

Po absolvování nástrojové hry by měl student dosáhnout takového stupně tehnického a hudebního rozvoje, aby byl schopen samostatně hrát na nástroj, studovat nové skladby v rozsahu svých možností, improvizovat jednoduché doprovody k lidovým a umělým písním.

Literatura

Mae-Burnam, E. A Dozen a Day. Anglie,, 1956. Kleinová, E. Album etud (výběr I. - III.). 18. vyd. Praha : Supraphon, 1980. Já, písnička - zpěvník (výběr I. - IV.). Hanon, Ch. L. Klavírní virtuoz. Praha: Orbis,, 1951. Přednesová literatura. Czerny, C. Sbírky etud (výběr op. 261, 849, 821, 299).

Požadavky

Aktivní práce ve cvičeních s literaturou dle výběru vyučujícího.

Garant

MgA. Eva Vimrová, Ph.D.