Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace hudebního života v regionu 4 (KHK / OHR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / OHR4 - Organizace hudebního života v regionu 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Možnosti k rozšíření spektra hudebních aktivit - problematika založení festivalu, agentury, sboru či instrumentálního tělesa.2. Výzkum v oblasti regionálního hudebního života a jeho možnosti - struktura problému.3. Analýza dramaturgie i organizační složky akce.4. Prezentace studentských prací a hodnotící semináře

Získané způsobilosti

Vysvětlí možnosti k rozšíření spektra hudebních aktivit regionu popř. centra; rozpozná problematiku založení festivalu, agentury, sboru či instrumentálního tělesa. Vysvětlí zákonitosti výzkumu v oblasti regionálního hudebního života a strukturu problému.Analyzuje dramaturgii i organizační složku akce.

Literatura

Criticism. - In: The New Grove s Dictionary of Music and Musicians, s. 36-50. Winton Dean, 1980. Criticism. - In: The New Grove s Dictionary of Music and Musicians.2nd edition. 2001. Hudba a média : rukověť muzikologa. Brno : Masarykova univerzita, 1998. ISBN 80-210-1951-4.Vičar, Jan. Hudební kritika a popularizace hudby. Praha, Koniasch Latin Press, 1997. Hrčková, Naďa. Hudobná kritika a hodnotenie. Bratislava, 1986.

Požadavky

Úspěšně obhájená seminární práce na téma z probírané látky.

Garant

Doc. Mgr. Svatava Luhanová

Vyučující

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.PaedDr. Jiří Frolík