Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Orchestrální, komorní hra 4 (KHK / ORCH4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / ORCH4 - Orchestrální, komorní hra 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postupný nácvik a provedení vybraných instrumentálních a vokálních skladeb 18.-20. století s výrazným podílem skladeb období klasicismu.Výběr skladeb je řízen strukturou přihlášených hráčů.

Získané způsobilosti

1. Znalost:znát problematiku souborové hry a realizaci souborové interpretace2. Pochopení:Pochopit zásady jednotlivých interpretovaých hudebních stylů a jejich realizaci v hudebním komorně obsazeném souboru3. Aplikace:umět získané praktické dovednosti aplikovat do následného hudebně-pedagogického působení4. Analýza:analyzovat specifika nácviku hudebních skladeb v komorním indtrumentálním souboruanalyzovat specifika stylově adekvátní interpretace jednotlivých skladeb a postupů při její realizaci v rámci souboru5. Syntéza:shrnout problematiku instrumentální souborové hry a interpretace6. Vyhodnocení:zhodnotit možnosti aplikace této činnosti v rámci hudebně-pedagogického půsoobení v současnosti

Literatura

dle výběru pedagoga.

Požadavky

Aktivní činnost při cvičeníchHudebniny dle zadání vyučujícího, výběr respektuje dramaturgický plán koncertů katedry.

Garant

Mgr. Vít Aschenbrenner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vít Aschenbrenner, Ph.D.