Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěvecká výchova 3 (KHK / PEV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / PEV3 - Pěvecká výchova 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studium dětských umělých písní a snazších písní starých mistrů (do r. 1750). Zpěv staccato a portamento, crescendo a decrescendo, piano. Vyrovnávání a neutralizace vokálů. Interpretace dětských umělých písní, národních a lidových písní a jednodušších arií antiche. Pěvecká cvičení v praxi: nácvik rytmicko - melodických modelů k rozezpívání - chromatické transpozice vlastního zpěvu a klavírního doprovodu (směrem nahoru).

Získané způsobilosti

Zvládá zpěv staccato a portamento, crescendo a decrescendo, piano. Při artikulaci má vyrovnané vokály a ve vyšších polohách je neutralizuje. Poučeně interpretuje dětské umělé písně a snazší arie antiche. Aplikuje pěvecká cvičení v praxi: zpívá rytmicko - melodické modely k rozezpívání v chromatických transpozicích s vlastním klavírním doprovodem (směrem nahoru).

Požadavky

Zvládnutí dalších prvků pěvecké techniky - legato a staccato ve skocích (2 - 5), zpěv v nižší dynamice (p), volné hrdlo. Pěvecká literatura dle výběru pedagoga s přihlédnutím k individuálním hlasovým předpokladům a pěveckým dovednostem studenta bude interpretována zpaměti.

Garant

Doc. PaedDr. Daniela Mandysová

Vyučující

Doc. PaedDr. Daniela Mandysová