Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěvecká výchova 4 (KHK / PEV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / PEV4 - Pěvecká výchova 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Další rozvíjení pěveckých dovedností - pěvecká artikulace, frázování, messa di voce a ornamentika (krátký a dlouhý příraz, obal, skupinka, popř. trylek) na vokalízách a písních z období klasicismu a romantismu. Nácvik písní dle výběru pedagoga s přihlédnutím k individuálním hlasovým předpokladům a pěveckým dovednostem studenta. Chromatické transpozice rytmicko - melodických modelů k rozezpívání ( PR melodie, LR - akordy) vzestupně i sestupně.

Získané způsobilosti

Student aplikuje teoretické znalosti z přednášek do pedagogických dovedností při rozezpívání, dokáže sestavit a zahrát v chromatických transpozicích (vzestupně i sestupně - v PR melodii v LR akordy) soubor rytmicko - melodických modelů vhodných k rozezpívání při frontální výuce Hv. Na interpretaci písní z období klasicismu a romantismu dokáže, že ovládá dechovou oporu, správně frázuje, používá smíšenou rezonanci ve větší části hlasového rozsahu (alespoň undecima), má vyrovnané vokály ve všech polohách, umí zazpívat crescendo, decrescendo, messa di voce a má osvojeny některé prvky ornamentiky (krátký a dlouhý příraz, obal, skupinka).

Požadavky

Zvládnutí dechové opory, crescenda a decrescenda, správné frázování, smíšená rezonance alespoň v rozsahu undecimy, vyrovnané vokály ve všech polohách. Zahrát v chromatických transpozicích (vzestupně i sestupně - v PR melodii v LR akordy) soubor rytmicko - melodických modelů vhodných k rozezpívání Veřejné předzpívání: 1 lidová píseň nebo inspirace lidovou písní,1 píseň z období klasicismu nebo romantismu,1 arie antiche nebo duchovní píseň (možný i spirituál). Povinná návštěva tří koncertů pořádaných KHK v průběhu semestru, doložit programem.

Garant

Doc. PaedDr. Daniela Mandysová

Vyučující

Doc. PaedDr. Daniela Mandysová