Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozbor skladeb 1 (KHK / ROS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / ROS1 - Rozbor skladeb 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cyklické formy. 2. Kombinované formy. 3. Volné formy. 4. Referáty studentů .

Získané způsobilosti

Analyzuje podle poslechu a notového zápisu hudební dílo vzniklé do konce 19. stol. Poukáže na jeho typické znaky a na základě zjištěných skutečností posoudí jeho stylové vymezení. Též charakterizuje jeho estetickou hodnotu.

Literatura

Zenkl L. ABC hudebních forem. Praha: Editio Supraphon,, 1990. Janeček K. Hudební formy. 1. vyd., Praha: SNKLHU,, 1955. Nazajkinskij J. V. O psychológii hudobného vnímania. Bratislava: Opus, 1. vyd., 1980. Kresánek J. Základy hudobného myslenia. 1. vyd., Bratislava: Opus,, 1977.

Požadavky

Zápočet :samostatná analýza 1 skladby v rozsahu sonátové věty z období baroka, klasicismu nebo romantismu, která je přednesena na cvičení. Referáty studentů obsahují analýzu některé ze skladeb vzniklé do roku 1900. Skladba musí mít délku cca. 10 minut a student přednese před třídou její analýzu na základě notového materiálu a znějící ukázky. Ve svém výstupu se zmíní též o možnosti uplatnění zvolené skladby při výuce a nastíní koncepci jejího výkladu.

Garant

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.

Vyučující

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.