Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborový zpěv 2 (KHK / SBZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / SBZ2 - Sborový zpěv 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nácvik legata a staccata v pěveckých cvičeních. Nácvik jednotlivých vokálů a jejich vyrovnávání. Studium snazších vokalíz a lidových písní. Aktivní soustavná činnost v některém z fakultních pěveckých sborů. Příprava na kultivovaný hlasový projev budoucího učitele a pracovníka v kultuře.

Získané způsobilosti

Student zvládne základy dechové, artikulační a fonační techniky-kostálně abdominální dýchání, hlas nasazený shora ve většině rozsahu se smíšenou rezonancí, srozumitelná artikulace, zpěv legato ve střední dynamice Student by měl dosáhnout schopnosti kvalitní práce jako člen pěveckého sboru, seznámit se se způsoby práce a osvojit si základní sborovou literaturu.

Literatura

Luhanová-Jiroušková, Svatava; Mandysová, Daniela. Výběr a uplatnění pěveckých etud v pěvecké výchově. Plzeň, 1998. Bokůvková, Vlasta; Jiroušková, Svatava. Bokůvková, Vlasta; Jiroušková, Svatava. Uplatnění písní v pěvecké výchově na pedagogické fakultě. Plzeň, 1991. ISBN 80-7043-041-9.Sborová literatura různých historických epoch.

Požadavky

Aktivní podíl na práci v seminářích. Zvládnutí sborové literatury různých historických období, určené pro ženské, mužské či smíšené sbory prokázat na povinných vystoupeních během celého semestru. Zvládnout základní dechovou, artikulační a fonační techniku-kostálně abdominální dýchání, hlas nasazený shora, ve většině rozsahu se smíšenou rezonancí, srozumitelná artikulace, zpěv legato ve střední dynamice. Veřejné předzpívání: 1 pěvecká etuda, 1 lidová píseň. Povinná návštěva tří koncertů pořádaných KHK v průběhu semestru bude doložena programy se stručným zhodnocením.

Garant

Doc. PaedDr. Daniela Mandysová

Vyučující

Mgr. Vít Aschenbrenner, Ph.D.Mgr. et Mgr. Romana Feiferlíková, Ph.D.Doc. PaedDr. Daniela Mandysová