Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sborová literatura pro dospělé sbory 2 (KHK / SLDO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / SLDO2 - Sborová literatura pro dospělé sbory 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled nejvýznamnějších skladatelských osobností z oblasti české i zahraniční sborové tvorby. Ukázky zvukových záznamů vybraných skladeb se současným sledováním sborových partitur. Vytváření základního notového archivu a fonotéky pro ženské, smíšené a mužské sbory.

Získané způsobilosti

Bezpečná orientace ve sborové literatuře pro ženské a smíšené sbory, základní přehled ve sborové tvorbě pro sbory mužské.

Literatura

Cantus : časopis pro sborové umění. Praha : Unie českých pěveckých sborů, 1990. Buček, Miloslav. Sborový zpěv. I. 1. vyd., 2. dotisk. Brno : Masarykova univerzita, 1996. ISBN 80-210-0201-8.Buček, Miloslav. Sborový zpěv. II. 1. vyd., 1. dotisk. Brno : Masarykova univerzita, 1996. ISBN 80-210-0513-0.

Požadavky

Aktivní podíl na práci v seminářích, které proběhnou formou blokové výuky (práce s dvojhlasými a vícehlasými partiturami a cappella i s jednoduchým doprovodem).

Garant

Doc. PaedDr. Zdeněk Vimr