Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie interpretace - seminář (KHK / TINS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / TINS - Teorie interpretace - seminář, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Referáty studentů obsahující interpretační analýzu komorní vokální nebo instrumentální skladby v délce jedné sonátové věty (cca 6-8 minut) nebo několika skladeb kratších. Může být použito popisu jedné interpretace popř. komparace více výkonů. Po každém referátu vždy následuje odborná diskuse.

Získané způsobilosti

Rozpozná jednotlivé elementy interpretačního výkonu a posoudí jejich význam v celkové koncepci. Zaujme hodnotící stanovisko k intepretaci uměleckého díla a odborně jej vyargumentuje. Aplikuje poznané zákonitosti a spojitosti na vlastní hudební vyjádření.

Literatura

Zich, Jaroslav. Kapitoly a studie z hudební estetiky. Praha : Supraphon, 1987. odborná muzikologická literatura k interpretovaným skladbám.

Požadavky

Aktivní podíl na semináři (rozbor skladeb, srovnání a kritika nahrávek), samostatné vypracování interpretační analýzy zvolené skladby.

Garant

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.