Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika výcviku (KMT / 9DV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / 9DV - Didaktika výcviku, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní dokumenty středních profesních školProfesní pole, osobnost instruktora odborného výcvikuTransfer teorií učení do odborného výcvikuVýchovně vzdělávací cíle v odborném výcvikuPlánování odborného výcvikuDidaktické principy, metody, zásady a formy v odborném výcvikuProblematika bezpečnosti a hygieny prácePřípadová studie didaktické situace

Získané způsobilosti

Student pochopí koncepci odborného výcviku.Orientuje se v systémových vztazích v odborných školách.Dokáže aplikovat vhodné moderní metody, formy a zásady na učivo odborného výcviku.Dokáže plánovat a vyhodnocovat výukový den.Pozná důležité složky profesního profilu instruktora odborného výcviku a naučí se je samostatně rozvíjet.Student dokáže připravit případovou studii didaktické situace v odborném výcviku.

Literatura

BAJTOŠ, J. Didaktika odborného výcviku. Prešov, Prešovská univerzita, 2000. ISBN 80-8885-86-8.Bajtoš, J. Didaktika odborného výcviku pre majstrov odbornej výchovy. Prešov: Presovská univerzita, 2000. ISBN 80-88885-86-8.ČADÍLEK, M. Didaktika odborného výcviku technických oborů. Brno: Masarykova univerzita, 1995. ISBN 80-210-1081-9.Čadílek, M.,Stejskalová, p. Didaktika praktického vyučování II. Brno: MU, 2001. KROPÁČ, J. Pojetí výuky o bezpečnosti práce ve všeobecném technickém vzdělání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 1998. Pavlíček, M. Učební den v odborném výcviku. Praha: TES, 1984. CINA, M., VILMON, V. Vybrané kapitoly z didaktiky odborného výcviku. Nitra: Pedagogická fakulta, 1992.

Požadavky

Zpracování případové studie, obhajoba projektu výukové jednotky odborného výcviku z didaktických hledisek.

Garant

PaedDr. Petr Mach, CSc.