Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika pracovní zájmové činnosti (KMT / 9MPZČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / 9MPZČ - Metodika pracovní zájmové činnosti, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretické poznatky o materiálech, výrobě.2. Příprava vychovatele na pracovní činnosti, volba vyuč. metod, forem a prostředků.3. Plánování pracovních činností v zájmových oblastech.4. Pracovní náměty pro práci s různými materiály.5. Pracovní činnosti pro zájmové činnosti.6. Praktické zvládnutí vybraných pracovních technik.7. Lidové zvyky a řemesla v zájmových činnostech.8. Odpadový a zbytkový materiál v pracovních činnostech.

Získané způsobilosti

Student zvládne základní teoretické poznatky o materiálech, nástrojích a nářadí. Dokáže sám dle návodu či fantazie zhotovit výrobky z různých materiálů, kreativně obměňovat pracovní postupy, naplánovat skupinovou práci.

Literatura

Honzíková, Jarmila; Bajtoš, Ján. Didaktika pracovní výchovy na 1. stupni ZŠ. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. ISBN 80-7043-255-1.Lada, Stanislav. Nástroje pro technické práce v pracovním vyučování a pracovní výchově : Určeno pro posl. fak. pedagog. Praha : SPN, 1988. DYTRTOVÁ,R., VODÁKOVÁ, J. Praktické činnosti I. Praha: UK FPE, 1999. HONZÍKOVÁ, J., MICHÁLKOVÁ, L., VODÁKOVÁ, J. Praktické činnosti II. Praha: UK FPE, 2000. Honzíková, Jarmila. Textilní techniky na 1. stupni základní školy. DIDMATTECH 2003 ISBN 80-7220-150-6 Olomouc : Votob. 2003.

Požadavky

Zvládnutí pracovních technologií a teoretických poznatků o materiálech.

Garant

Doc. PaedDr. Jarmila Honzíková, Ph.D.

Vyučující

Doc. PaedDr. Jarmila Honzíková, Ph.D.