Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia matematiky (KMT / 9USMR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / 9USMR - Úvod do studia matematiky, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výroková logika2. Matematizace reálné situace, výroková analýza slovního textu3. Predikátová logika4. Úvod do teorie množin, množinové operace5. Vennovy diagramy, slovní úlohy6. Kvantifikované výroky7. Důkazy matematických vět8. Důkazy matematických vět9. Kartézský součin a binární relace v množině10. Vlastnosti binárních relací11. Relace uspořádání12. Relace inverzní a doplňková, skládání relací13. Zobrazení

Získané způsobilosti

Student/ka:- zjistí typ výrokové formule,- objasní pojem výroková forma a rozliší ji od výroku,- aplikuje teoretické poznatky o množinách, množinových operacích a Vennových diagramech do řešení slovních úloh,- rozliší obecný a existenční výrok,- prokáže schopnost použití různých typů důkazů matematických vět,- vymezí základní vlastnosti binárních operací v množině a rozpozná tyto vlastnosti u konkrétních typů relací,- identifikuje různé typy zobrazení v množině a mezi množinami.Rozvíjeny jsou především kompetence k učení, komunikativní, k řešení problémů, pracovní a částečně i kompetence občanské a sociální.

Literatura

Základy elementární aritmetiky pro učitelství 1. stupně ZŠ : Celost. vysokošk. učebnice. 1. vyd. Praha : SPN, 1985. Jirotková, Darina; Kaslová, Michaela. Sbírka úloh z elementární matematiky pro studující učitelství 1. stupně ZŠ : Určeno pro posl. fak. pedagog. Díl 1. 1. vyd. Praha : SPN, 1985. Učebnice, pracovní sešity a metodické příručky matematiky pro 1. st. ZŠ.

Požadavky

K zápočtu: Student/ka úspěšně zvládne 6 písemných kontrolních testů zadávaných v průběhu semestru na témata: Algebraické výrazy Lineární rovnice a nerovnice Soustavy rovnic, rovnice s absolutní hodnotou Rovnice s parametrem Výroky a množiny Binární relaceKe zkoušce:Student/ka prokáže znalost teoretických základů a schopnost aplikace teoretických poznatků při řešení úloh, umí vysvětlit zvolené řešení a obhájit svůj postup.

Garant

PhDr. Šárka Pěchoučková, Ph.D.

Vyučující

Doc. PaedDr. Jana Coufalová, CSc.PhDr. Šárka Pěchoučková, Ph.D.