Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika B (KMT / ELTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / ELTB - Elektrotechnika B, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výroba a rozvod elektrické energie.2. Elektrické stroje - základní rozdělení.3. - 6. Transformátory - princip činnosti, konstrukce, chod naprázdno a nakrátko.7. Elektrické stroje točivé - princip činnosti, základní konstrukce.8. - 9. Stejnosměrné motory a generátory, dělení, vlastnosti, charakteristiky.10. - 12. Střídavé motory a alternátory, dělení, vlastnosti, charakteristiky.13. Elektrické měřící přístroje, metody měření.

Získané způsobilosti

Student pochopí základní principy výroby a přeměny elektrické energie.Zná základní rozdělení elektrických strojů, princip jejich činnosti a konstrukce.Dokáže modelovat princip a vlastnosti hlavních strojů pomocí vhodných stavebnic pro ZŠ.Dokáže pracovat s běžnými elektrickými měřícími přístroji.Dokáže transformovat teorii do jednoduchých úloh, činností a experimentů vhodných pro výuku technických předmětů ve ŠVP.

Literatura

Jarolím, Pavel; Kůs, Josef; Ledvinová, Marcela. Elektrotechnika : příklady z elektrotechniky pro posluchače strojního inženýrství. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1995. ISBN 80-7082-111-6.Novák, Daniel; Křenek, Milan; Pecina, Josef. Elektrické měření : Určeno pro posl. všech pedagog. fakult a fak. matematicko-fyzikální. 1. vyd. Praha : SPN, 1986. Křenek, Milan; Novák, Daniel. Elektrotechnika (elektrické stroje) : Určeno pro posl. fak. pedagog. a matematicko-fyzikální. 1. vyd. Praha : SPN, 1985.

Požadavky

Vypracování laboratorních úloh, zpracování seminární práce.

Garant

PaedDr. Petr Mach, CSc.

Vyučující

PaedDr. Petr Mach, CSc.Mgr. Jan Krotký, Ph.D.PaedDr. Petr Mach, CSc.