Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika C (KMT / ELTC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / ELTC - Elektrotechnika C, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Elektrické světlo a teplo.3. Polovodičové materiály a jejich vlastnosti.4.- 5. Přechod PN, diody - aplikace v technické praxi.6. Návrh síťového zdroje.7. Základní polovodičové součástky, jejich vlastnosti, charakteristiky a použití.8. - 9. Tranzistory - princip, charakteristiky, nastavení a stabilizace pracovního bodu, použití v obvodech.11. Základy Booleovy algebry.12. Základní logické funkce a jejich realizace pomocí elektronických zapojení.13. Základní měření charakteristik součástek. Práce se stavebnicemi.

Získané způsobilosti

Dokáže navrhnout osvětlení školní dílny.Student se seznámí se základními elektronickými součástkami, výrobou, vlastnostmi a příklady použití v jednoduchých obvodech.Dokáže modelovat jednoduché elektronické obvody pomocí vhodných stavebnic pro ZŠ.Dokáže transformovat teorii do jednoduchých úloh, činností a experimentů vhodných pro výuku technických předmětů ve ŠVP.

Literatura

Vladař, Jaroslav; Zelenka, Jiří. Elektrotechnika a silnoproudá elektronika. 1. vyd. Praha : SNTL, 1986. Malina, V. Digitální technika. Praha, KOPP, 2001. Schommers, Adrian. Elektronika tajemství zbavená : objevovat, experimentovat, porozumět. Kniha 2, Pokusy se střídavým proudem. 1. české vyd. Ostrava : HEL, 1998. ISBN 80-86167-01-1.Hanová, Soňa. Elektrotechnika. [Díl] III, Elektronika. Banská Bystrica : Pedagogická fakulta [Bánská Bystrica], 1986. Malina, Václav. Poznáváme elektroniku. 1. vyd., dotisk. České Budějovice : Kopp, 1996. ISBN 80-85828-55-3.

Požadavky

Vypracování laboratorních úloh, zpracování seminární práce.

Garant

PaedDr. Petr Mach, CSc.

Vyučující

PaedDr. Petr Mach, CSc.Mgr. Jan Krotký, Ph.D.PaedDr. Petr Mach, CSc.