Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum 2 (KMT / FP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / FP2 - Fyzikální praktikum 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznam úloh, ze kterých bude vybráno 10 zařazených: 1. Měření proudu a napětí 2. Měření odporů a vnitřních odporů 3. Kalibrace termočlánku, měření EMN kompenzátorem 4. Závislost odporu na teplotě 5. Měření voltampérových charakteristik 6. Měření kapacit a indukčností můstkovou metodou 7. Měření impedance 8. Měření na rezonančních RLC obvodech 9. Skládání harmonických kmitů na osciloskopu 10.Měření Curierovy teploty feromagnetik 11.Měření charakteristik elektroakustického řetězce 12.Měření na harmonickém analyzátoru 13.Měření na pásmových propustech 14.Tlumené kmity elektrické.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti s měřením základních elektrických veličin.

Literatura

Havel, Václav; Petřík, Josef; Rauner, Karel. Fyzikální praktikum I : Určeno stud. 1. a 2. roč. učitelství VVP [všeobecně vzdělávací předměty]. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-047-8.

Požadavky

Odměření 10 úloh zařazených do praktika, vypracování referátů z naměřených úloh a jejich schválení vyučujícím, nesmí být přitom překročen počet trestných bodů, které se udělují za neomluvenou neúčast, nepřipravenost na úlohu a chybné vypracování referátu

Garant

Doc. Dr. Ing. Karel Rauner