Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum 3 (KMT / FP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / FP3 - Fyzikální praktikum 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznam úloh, ze kterých bude vybráno 10 zařazených: 1. Měření Curierovy teploty feromagnetik 2. Měření Verdetovy konstanty kapalin 3. Měření ztrát v transformátorových plechách velkým Epsteinovým přístrojem 4. Měření magnetické indukce zemského magnetického pole 5. Měření magnetické susceptibility paramagnetik a diamagnetik Gouyho metodou 6. Zobrazení hysterézní smyčky feromagnetik pomocí osciloskopu 7. Studium vlastností permanentního magnetu 8. Měření magnetické susceptibility nevodivých paramagnetik 9. Měření magnetostrikce 10.Ověření Ampérova zákona na proudových vahách 11.Skládání harmonických kmitů na osciloskopu 12.Modelování časově proměnných dějů na analogovém počítači 13.Měření rychlosti zvuku ve vzduchu metodou rezonanční 14.Měření rezistivity kovu 15.Měření ztrátového činitele a permitivity pevných dielektrik 16.Centimetrové elektromagnetické vlny.

Získané způsobilosti

Student zvládá základní měřicí metody v oblasti magnetismu a kmitů a vlnění. Dokáže ovládat příslušné speciální měřicí přístroje, umí zpracovat měření a hodnotit jeho chyby.

Literatura

Havel, Václav; Petřík, Josef; Rauner, Karel. Fyzikální praktikum I : Určeno stud. 1. a 2. roč. učitelství VVP [všeobecně vzdělávací předměty]. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-047-8.Rauner, K., Prokšová, J., Havel, V. Fyzikální praktikum II. ZČU Plzeň, 1999. ISBN 80-7082-505-7.

Požadavky

odměření 10 úloh zařazených do praktika, vypracování referátů z naměřených úloh a jejich schválení vyučujícím, nesmí být přitom překročen limit trestných bodů, které se udělují za neomluvenou neúčast, nepřipravenost na úlohu a chybné vypracování referátu

Garant

Doc. Dr. Ing. Karel Rauner