Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum 4 (KMT / FP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / FP4 - Fyzikální praktikum 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznam úloh, ze kterých bude vybíráno 10 zařazených: 1.Ověření Stefanova-Boltzmannova zákona 2.Měření Planckovy konstanty fotoefektem 3.Vyzařovací diagram žárovky 4.Měření transparence elektrooptického materiálu 5.Měření stavu polarizace světelného svazku 6.Měření disperze kapalin a stanovení Abbeova čísla 7.Stanovení koncentrace cukerného roztoku polarimetrem 8.Studium ohybového jevu na štěrbině 9.Určení délky světelné vlny ohybovou mřížkou 10.Určení Rydbergovy konstanty spektrometrem 11.Měření rentgenovým difraktometrem 12.Geiger-Mullerův počítač 13.Poissonovo rozdělení 14.Dolet částic 15.Dolet částic beta 16.Ionizační komora 17. Zpětný rozptyl částic beta 18. Studium neutronového zdroje.

Získané způsobilosti

Student zvládá základní měřicí metody v oblasti atomové a jaderné fyziky a optiky. Dokáže ovládat příslušné speciální měřicí přístroje, umí zpracovat měření a hodnotit jeho chyby.

Literatura

Rauner, K., Prokšová, J., Havel, V. Fyzikální praktikum II. ZČU Plzeň, 1999. ISBN 80-7082-505-7.

Požadavky

Odměření 10 úloh zařazených do praktika, vypracování referátů z naměřených úloh a jejich schválení vyučujícím, nesmí být přitom překročen limit trestných bodů, které se udělují za neomluvenou neúčast, nepřipravenost na úlohu a chybné vypracování referátů.

Garant

Doc. Dr. Ing. Karel Rauner