Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a technologie D (KMT / MTTGD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / MTTGD - Materiály a technologie D, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Význam plastů2) Užití a rozdělení plastů3) Reaktoplasty a termoplasty4) Typy a druhy reaktoplastů, jejich využití5) Termoplasty a jejich úloha v technickém rozvoji6) Vybrané nekovové materiály (přírodní materiály, jejich aplikace)7) Typizace plastů s ohledem na chemické složení a mechanické vlastnosti8) Výroba plastů9) Zpracování a obrábění plastů10) Spojování a lepení plastů11) Plasty jako součást životního prostředí a jejich vliv na okolí12) Lepení a tmelení materiálů13) Typizace označování a opětovné využití plastů.

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v různých typech plastů, jejich výroby a zpracování. Vybrané technologie dokáže využívat a aplikovat v rámci vzdělávacího obsahu člověk a svět práce.

Literatura

Dluhoš, Jindřich. Materiály a technologie : Plasty a vybrané nekovové materiály : [Určeno pro studium denní, postgrad. a při zaměstnání]. 2. vyd. Ostrava : Ostravská univerzita, 1994. ISBN 80-7042-073-1.Štěpek, Jiří; Kuta, Antonín; Zelinger, Jiří. Technologie zpracování a vlastnosti plastů : Celost. vysokošk. příručka pro vys. školy chemickotechnologické. 1. vyd. Praha : SNTL, 1989.

Požadavky

Protokoly ze cvičení, vypracování seminární práce. Absolvování ústní zkoušky.

Garant

Ing. Jindřich Korytář