Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum školních pokusů SŠ 2 (KMT / PŠPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / PŠPS2 - Praktikum školních pokusů SŠ 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektrostatika, 2. Vedení elektřiny v kovech, 3. Vedení v kapalinách, plynech a ve vakuu, 4. Vedení v polovodičích, elektronika, 5. Magnetické pole, elektromagnetická indukce, 6. Střídavé proudy, generátory a elektromotory, 7. Transformátory, elektromagnetické kmity a vlny, 8. Pokusy z atomové a jaderné fyziky. Výstupy studentů v daném fyzikálním oboru.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní praktické dovednosti v provádění školních pokusů z vybraných fyzikálních oborů (elektřina a magnetismus, elektronika, atomová a jaderná fyzika).

Literatura

Svoboda a kol. Speciální praktikum (školní pokusy) 1 - 3.

Požadavky

Základní souprava pro pokusy z elektrostatiky. Souprava elektřiny žákovská, demonstrační. Souprava rozkladného transformátoru. Souprava pro třífázový proud. Souprava z elektroniky a pro elektromagnetická vlnění. Souprava pro magnetismus. Demonstrační souprava z optiky. Výstupy studentů v daném fyzikálním oboru.

Garant

Doc. Dr. Ing. Karel Rauner