Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj log. a matem. myšlení 2 (KMT / RMMŠ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / RMMŠ2 - Rozvoj log. a matem. myšlení 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prvky kombinatoriky v aktivitách dětí2. Závislosti, pravidelnosti3. Cesta k funkcím4. Prostorové útvary - porovnávání, identifikace5. Rovinné útvary - specifika umělého světa roviny6. Druhy a funkce čar7. Prvky topologie, jednotažky8. Transformace prostor - rovina a naopak9. Cesta k míře10. Celek a jeho části11. Vývoj stavby u dětí, funkce skládanek a stavebnic12. Orientace v prostoru a rovině, prostorová paměť13.Souměrnosti

Získané způsobilosti

Student/ka- kategorizuje jednotlivé etapy procesu vývoje staveb u dětí předškolního věku- vymezí principy transformace prostor - rovina a naopak- analyzuje aktivity se stavebnicemi z hlediska rozvoje prostorové inteligence- specifikuje manipulativní činnosti rozvíjející u dětí představu symetrie- analyzuje hry ve vztahu k rozvoji kompetencí dítěte formulovaných v RVP- aplikuje teoretické poznatky o celku a jeho částech do konkrétních činností dětí.

Literatura

Vágnerová, Marie. Kognitivní a sociální psychologie žáka základní školy. Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2001. ISBN 80-246-0181-8.Smolíková, Kateřina. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. V Praze : Výzkumný ústav pedagogický, 2004. ISBN 80-87000-00-5.

Požadavky

K zápočtu:Student/ka úspěšně zvládne 2 písemné kontrolní testy na témata: Prostorové a rovinné útvary, transformace prostor - rovina a naopak Cesta k míře, souměrnosti, celek a jeho části.Ke zkoušce:Součástí zkoušky je teoretická příprava k vylosované otázce. Zkouška probíhá jako pohovor nad teorií a aplikací učiva.Struktura zkoušky:1. Analýza jedné zadané hry ve vztahu k rozvoji kompetencí dítěte formulovaných v RVP2. Otázka zaměřená na aritmetiku a slovní úlohy3. Otázka týkající se školní geometrie a ŠVP

Garant

PhDr. Šárka Pěchoučková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Šárka Pěchoučková, Ph.D.