Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojírenství pro učitele A (KMT / STRJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / STRJA - Strojírenství pro učitele A, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strojírenství jako součást technických věd (základní pojmy, historie, vývoj)Rozdělení strojírenské výroby - energetické stroje, výrobní stroje (možnosti automatizace), dopravní stroje a zařízeníTechnická příprava výroby a její členěníTechnologie výroby (obrábění, tváření, slévání, svařování a nekonvenční technologické metody)Výrobní základna a její strukturaMontáž a expedice strojů a zařízeníLikvidace strojírenských výrobků a recyklace strojírenských materiálů

Získané způsobilosti

Student získá základní představu o principech a technologiích využívaných ve strojírenské výrobě. Získané znalosti je schopen aplikovat na jednoduchých modelových příkladech.Studenti budou umět využívat vybrané technologie v té nejjednodušší formě při edukační činnosti korespondující se vzdělávacími programy.

Literatura

Hluchý, M. Strojírenská technologie 2. Řasa, J., Gabriel, V. Strojírenská technologie 3. Fischer Ulrich. Základy strojírenství. Zelenka, A. Projektování výrobních systémů. ČVUT Praha, 1995.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí 2 písemných testů.

Garant

Ing. Jindřich Korytář

Vyučující

Ing. Jindřich Korytář