Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojírenství pro učitele B (KMT / STRJB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / STRJB - Strojírenství pro učitele B, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Rozdělení a charakteristika strojních součástí2) Rozebíratelná a pevná spojení3) Spojovací součásti u rozebíratelných spojení4) Technologie u nerozebíratelných spojů5) Převody a převodovky6) Ozubená kola7) Spojky8) Regulace otáček a setrvačníky9) Kinematické mechanizmy10) Části mechanizmů, strojů a soustrojí11) Strojní inženýrství, technický pohled na řešení problému12) Optimalizace řešení výroby, skladování a manipulace, souvislosti mezi výrobním zařízením, dopravou a přepravou,13) Porovnání strojírenské výroby u různých typů výrob se zřetelem na podmínky v ČR

Získané způsobilosti

Student získá znalost základních strojních částí a jejich použití. Je schopen jednotlivé části rozeznat a popsat, zdůvodnit volbu, použití a aplikaci na konkrétní produkt nebo výrobek. Student je schopen navrhnou za pomoci strojních součástí jednoduchá konstrukční řešení. Tato řešení se pomocí didaktických stavebnic (Merkur, Lego...) schopen modelovat.

Literatura

Hosnedl, S.; Krátký, J. Příručka strojního inženýra 1, 2. Zelený, J. Stavba strojů - strojní části pro SPŠ. Nohovec, Vladimír; . Úvod do strojního inženýrství : 1. díl : Textová část. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7082-072-1.Černoch. Technický průvodce. Praha, SNTL, 1975. Bolek, Alfred; Kochman, Josef. Části strojů. 5. přeprac vyd. Praha : SNTL, 1990. ISBN 80-03-00426-8.Bureš, Vlastimil. Části strojů I : části spojovací, hřídele, osy, ložiska a spojky. 4. vyd. Plzeň : VŠSE, 1988. Bureš, Vlastimil. Části strojů 2 : převody, pružiny, součásti potrubí. Plzeň : VŠSE, 1983.

Požadavky

Vypracování semestrální práce, úspěšné zvládnutí dvou písemných testů.

Garant

Ing. Jindřich Korytář

Vyučující

Ing. Jindřich Korytář