Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie měření (KMT / TEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / TEM - Teorie měření, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem fyzikální experiment, fyzikální měření a fyzikální zákon 2. Fyzikální veličiny a jednotky 3. Metody řešení 4. Chyby měření 5. Teorie elementárních chyb 6. Početní a grafické metody zpracování výsledků měření 7. Základní mechanické měřící přístroje a mechanická měření 8. Základní elektrické měřící přístroje a elektrická měření 9. Přístrojové vybavení pro realizaci elektrických měření 10.Analogový a digitální způsob zpracování signálu.

Získané způsobilosti

Získání znalostí z oboru měření základních mechanických a elektrických veličin

Literatura

Havel, Václav; Petřík, Josef; Rauner, Karel. Fyzikální praktikum I : Určeno stud. 1. a 2. roč. učitelství VVP [všeobecně vzdělávací předměty]. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-047-8.Procházková,E. Úvod do teorie a praxe fyzikálního měření I. PF České Budějovice, 1984. Brož, Jaromír. Základy fyzikálních měření : Vysokošk. učebnice pro fakulty přírodověd., pedagog. a pro fakultu matematicko-fyz. 1. 1. vyd. Praha : SPN, 1983. Vybíral, B. Zpracování dat fyzikálních měření. Hradec Králové , 200. ISBN 80-86148-54-8.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, odměření všech demonstračních úloh, vypracování referátů z těchto úloh a jejich schválení vyučujícím.

Garant

PhDr. Pavel Masopust, Ph.D.