Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretická mechanika pro bakaláře (KMT / TMB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / TMB - Teoretická mechanika pro bakaláře, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy kinemtiky a dynamiky, Newtonovy pohybové zákony, potenciál, konzervativní síly, kmitavé pohyby, neinerciánlí soustavy, soustava hmotných bodů, moment hybnosti, vazby, D´Alemebertův princip, podmínky rovnováhy, Lagrangeovy rovnice 1. a 2. druhu, mechanika tuhého tělesa, setrvačník, princip virtuálních prací, Hamiltonův princip, Hamiltonovy rovnice, mechanika kontinua.

Získané způsobilosti

Student dokáže sestavit pohybovou rovnici pro základní pohyby vázaných soustav. Má představu o hranicích platnosti jednotlivých mechanických principů i o jejich hierarchii.

Literatura

Slavík, Jan. Teoretická mechanika : moderní přehled. I. díl. 1. vyd. Plzeň : Pedagogická fakulta Západočeské univerzity, 1994. ISBN 80-7043-105-9.Slavík, Jan. Teoretická mechanika : moderní přehled. II. 1. vyd. Plzeň : Pedagogická fakulta Západočeské univerzity, 1995. ISBN 80-7043-158-X.

Požadavky

Získání stanoveného počtu bodů. Body se udělují za aktivní účast na cvičeních (řešení problémů, příkladů) a za 3 testy, které jsou průběžně zařazeny do výuky. V případě individuálního učebního plánu je možné získat body i za referát či prezentaci.

Garant

Doc. Dr. Ing. Karel Rauner