Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Videotechnika ve škole (KMT / ZVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMT / ZVT - Videotechnika ve škole, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01Video jako doplňkový prostředek výuky.02 Didaktický film.03 Didaktická analýza obsahu, volba cílů, koncepce, příprava a tvorba scénáře, režie.04 Záznamová videotechnika v prostředí školy, kamery, videorekordéry, DVD rekordéry.05 Formáty a komprese, záznamová média06 Projekční videotechnika, televize, obrazovky, projektory.07 Videokamera, ovládání08 Videokamera, pravidla a techniky natáčení.09 Programy pro zpracování digitálního videa.10 Zpracování digitálního videa, práce s programem a kamerou, video11 Typy a triky jak zatraktivnit váš film. Klíčování, intervalové nahrávání, efekty.12 Záběr více kamer, analogový střih, úskalí, rizika a výhody.13 Výukový video projekt, projekce prací.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu umí používat různá záznamová a projekční zařízení běžně používaná nejen ve školství a to podle obecně platných vyučovaných zásad. Tato zařízení je schopen instalovat, udržovat a vzájemně propojovat. Student umí manipulovat a pracovat s digitálních videem a vytvářet jednoduché studijní video programy.

Literatura

Jan Krotký a kol. portál CDMVT. KULÍK, J. Příručka pro videotvůrce. Praha, 1987. Long, Ben; Schenk, Sonja. Velká kniha digitálního videa. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0580-6.Juřica, Jan. Video na počítači. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-650-0.Zapletal, Petr. Videotechnika : tv, videorekordéry, videokamery, příslušenství a jak správně natáčet. 2. vyd. Olomouc : Rubico, 1997. ISBN 80-85839-15-6.KOL. 100+1 rad práce s kamerou. Praha, STN, 1989.

Požadavky

Vytvoření výukového video programu na zadané nebo zvolené téma.

Garant

Mgr. Jan Krotký, Ph.D.