Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Frazeologie a idiomatika (KNJ / FRAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / FRAZ - Frazeologie a idiomatika, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Charakteristika frazeologizmu a idiomu2 Členění frazeologizmů3 Frazeologizmy v textu4 Frazeologizmy z kontrastivního hlediska5-6 Frazeologizmy jako didaktický problémPrůběžný test8-9 Komunikativní obraty10 Frazeologizmy v korespondenci11 Verbonominální vazby12 Závěrečný test

Získané způsobilosti

Absolvováním kurzu si studující výrazně obohatí slovní zásobu o nové frazeologizmy, bude obeznámen s jejich funkcí v různých oblastech komunikace i s potížemi, které působí jejich zprostředkovávání ve výuce.

Literatura

Lexikologie des Deutschen, Eine Einführung. Fleischer, Wolfgang. Phraseologie der deutschen Gegenwartssprache. Leipzig : VEB Bibliographisches Institut, 1982. Günter Drosdowski. Redewendungen und sprichwörtliche Redensarten. Dudenverlag 1992. Slovník české frazeologie a idiomatiky. Praha, 1983. Griesbach, H., Schulz, D. 1000 deutsche Redensarten, Langenscheidt. Berlin, 1991.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, úspěšný průběžný a závěrečný test

Garant

Prof. PhDr. Věra Höppnerová, DrSc.

Vyučující

Prof. PhDr. Věra Höppnerová, DrSc.