Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imagologie (KNJ / IMAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / IMAG - Imagologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čtení ve století multimedií.2. Požadavky na čtení a digitální média.3. Jazyk a globalizace - jsme na cestě ke "globální kultuře "?4. "Globální kultura"5. Světová literatura I.6. Světová literatura II.7. Zprostředkování a tradice.8. Společné a odlišné - stanovení základních otázek komparatistiky.9. Imagologie - neznámá vědní disciplína I.10. Imagologie - neznámá vědní disciplína II.11. Obrazy vlastní a cizích zemí - kde je nacházíme, jak je interpretujeme, co můžeme ovlivnit I.12. Obrazy vlastní a cizích zemí - kde je nacházíme, jak je interpretujeme, co můžeme ovlivnit II.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni- vysvětlit základní termíny z oblasti imagologie- definovat a popsat obrazy v literárním textu- interpretovat literární texty v nadnárodním kontextu

Literatura

Kroll. Ost-westliche Spiegelungen. Mehnert. Bilderwelten-Weltbilder, Vademecum der Imanologie. Mehnert. Imanologica Slavica. Kersten, Schenke. Spiegelungen.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, intenzivní a pravidelná příprava na semináře.

Garant

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert

Vyučující

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert