Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace literárního textu (KNJ / INTER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / INTER - Interpretace literárního textu, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled o vývoji rakouské literatury I.2. Přehled o vývoji rakouské literatury II.3. Přehled o vývoji rakouské literatury III.4. Přehled o vývoji rakouské literatury IV.5. Přehled o vývoji švýcarské literatury I.6. Přehled o vývoji švýcarské literatury II.7. Přehled o vývoji švýcarské literatury III.8. Přehled o vývoji švýcarské literatury IV.9. Interpretace vybraných textů dle seznamu doporučené a povinné literatury pro bakalářské studium I.10. Interpretace vybraných textů dle seznamu doporučené a povinné literatury pro bakalářské studium II.11. Interpretace vybraných textů dle seznamu doporučené a povinné literatury pro bakalářské studium III.12. Interpretace vybraných textů dle seznamu doporučené a povinné literatury pro bakalářské studium IV.

Získané způsobilosti

Student přejde od postoje laického čtenáře k pozici odborně fundovaného literárního kritika, popř. teoretika. Analýzou textů reprezentativních pro různá období v historii literatury si vytvoří povědomí o různých přístupech literární vědy a jejím vývoji. Praktickým výstupem je schopnost vyjádření formou recenze o literárním díle.

Literatura

Bok Václav. Čítanka k dějinám německé literatury. České Budějovice, 1988. Schutte Jürgen. Einführung in die Literaturwissenschaft. Stuttgart, 1993. ISBN 3 476 13217 X.Poe Edgar Allan. Jak se dělá báseň. Praha. Nezval Vítězslav. Moderní básnické směry. Praha, 1996. Braak I. Poetik in Stichworten. Hirt Unterägeri, 1990.

Požadavky

Seminární práce: Analýza literárního textu (díla).

Garant

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert

Vyučující

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert