Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z německé literatury B (KNJ / KNLB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / KNLB - Kapitoly z německé literatury B, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bajka jako dominantní žánr literatury osvícenství - její zakotvení v lidové slovesnosti I.2. Bajka jako dominantní žánr literatury osvícenství - její zakotvení v lidové slovesnosti II.3. Bajka jako dominantní žánr literatury osvícenství - její zakotvení v lidové slovesnosti III.4. Bajka jako dominantní žánr literatury osvícenství - její zakotvení v lidové slovesnosti IV.5. Goethovy a Schillerovy balady, antické látky a jejich proměny - vztah k lidovým baladám I.6. Goethovy a Schillerovy balady, antické látky a jejich proměny - vztah k lidovým baladám II.7. Goethovy a Schillerovy balady, antické látky a jejich proměny - vztah k lidovým baladám III.8. Goethovy a Schillerovy balady, antické látky a jejich proměny - vztah k lidovým baladám IV.9. Žánrová specifika v literárně-historickém vývoji I.10. Žánrová specifika v literárně-historickém vývoji II.11. Žánrová specifika v literárně-historickém vývoji III.12. Žánrová specifika v literárně-historickém vývoji IV.

Získané způsobilosti

Student dovede odlišit specifické rysy žánrů didaktické literatury - převahu poznávací a naučné funkce nad funkcí estetickou. překonání moralistního pojetí beletrie v harmonii obou složek nastolené literaturou období klasiky.

Literatura

Bok, Václav. Čítanka k dějinám německé literatury : 1700-1848 : Určeno pro posl. pedagog. fak. Čes. Budějovice : Pedagogická fakulta, 1988. Das grosse Fabelbuch. neu bearb. v. K. Recheis,, 1965. Plenzdorf, Ulrich. Die Legende von Paul & Paula ; Die neuen Leiden des jungen W. : Ein Kino- und ein Bühnestück. Berlin : Henschelverlag Kunst und Gesellschaft, 1974. Goethe, Johann Wolfgang. Die Leiden des jungen Werther. Leipzig : Insel Verlag, 1923. Goethe, Johann Wolfgang von. Sämtliche Werke. 3. Band. Leipzig [etc.] : Verlagsanstalt für Literatur und Kunst, 1880. Schiller, Friedrich. Schillers Werke in fünf Bänden. Erster Band, Gedichte. 14. Aufl. Berlin : Aufbau, 1976.

Požadavky

Seminární práce a její prezentace, kooperace při skupinové analýze vybraných textů primární i sekundární literatury.

Garant

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert