Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzace v němčině (KNJ / KON)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / KON - Konverzace v němčině, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti vedou za asistence vyučujícího hodinu konverzace. Ostatní studenti simulují školní prostředí. Řízená konverzace k vybranému tématu. Podstatné rozšiřování slovní zásoby nad rámec běžných konverzačních témat, práce s texty a multimédii. Didaktické aspekty výuky zaměřené na konverzaci (vzorové hodiny, analýza). Všeobecný rozvoj jazyka (morf., lexi., fon. aspekty). Práce s médii (audio, video, internet). Tematické okruhy dle výběru studentů (kultura, technika, sport, atd.).1. Úvod - Didaktické aspekty výuky zaměřené na konverzaci;2. Role učitele ve výuce konverzace; Práce s multimédii;3-12. Vzorové hodiny (témata dle volby studentů) + analýza hodin;13. Závěr - Diskuze

Získané způsobilosti

Studentem získané způsobilosti absolvováním tohoto předmětu:- užívá rozšířenou slovní zásobu;- hovoří plynule v cizím jazyce;- sestaví výukovou jednotku konverzace;- aplikuje získané vědomosti v praxi;- vyhledá informace spojené s aktuálně řešeným tématem pomocí internetu;- opíše v cizím jazyce neznámé pojmy spojené s probíraným tématem.

Literatura

STORCH, Gunther. Deutsch als Fremdsprache. Eine Didaktik. Munchen, 1999. NEUNER, Gerhard, HUNFELD, Hans. Methoden des fremdsprachigen Deutschunterrichts. Belin-Munchen, 1993. KEPRTOVA, Margot. Německo-česká konverzace I. Olomouc, 1990. ISBN 80-85275-14-7.KEPRTOVA, Margot. Německo-česká konverzace II. Olomouc, 1991. Německý tisk, Internet, TV, Radio.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách konverzace.Vedení a analýza vzorové hodiny konverzace k vybranému tématu.Konzultace příprav na hodinu s vyučujícím.Seminární práce.

Garant

Mgr. Václav Salcman, Ph.D.