Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náslechová praxe (KNJ / NAPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / NAPX - Náslechová praxe, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student/ka absolvuje 1 týden blokové náslechové praxe na vybraných typech ZŠ a SŠ. Seznamuje se s různými aspekty pedagogického procesu.a účastní se rozboru jednotlivých vyučovacích hodin, kde aplikují své teoretické znalosti.

Získané způsobilosti

Student/ka provede ústní a písemné hodnocení náslechových hodin, ověří si platnost aktuálních didaktických kritérií při rozboru jednotlivých hodin německého jazyka, zjistí jaké metody a didaktické postupy učitel/ka v náslechových hodinách použili/y a ty pak aplikuje a používá ve své vlastní výstupové praxi.

Literatura

Krbůšková,V.:. Pedagogická praxe-metodické pokyny. In: Pedagogická praxe na základní a střední škole. S. 81-90. ZČU v Plzni, PedF , 2007. ISBN 978-80-7043-590-8.Mužík, Jaroslav. Andragogická didaktika. 1. vydání. Praha : Codex Bohemia, 1998. ISBN 80-85963-52-3.Mužík, Jaroslav. Didaktika profesního vzdělávání dospělých. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2005. ISBN 80-7238-220-9.Petty, Geoffrey. Moderní vyučování. Praha : Portál, 2002. ISBN 80-7178-681-0.Pasch, Marvin. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha : Portál, 2005. ISBN 80-7367-054-2.

Požadavky

Povinná účast na všech pěti hospitacích, vedení pedagogického deníku (hospitační protokoly ze všech náslechových hodin a vypracování krátkého projektu dle vlastního výběru). Aktivní účast při rozborech jednotlivých hodin. Před vlastní náslechovou praxí proběhne informační setkání s vyučujícím předmětu, na němž studenti obdrží základní instrukce o průběhu praxe, o jejím zaměření, o způsobu vedení písemné dokumentace dle specifik jednotlivých oborů a rámcových kurikulárních dokumentů. Po ukončení náslechové praxe bude organizováno závěrečné setkání s hodnocením praxí, kde budou studenti reflektovat splnění cílů a záměrů praxe a diskutovat s vyučujícím o možnosteczh využití získaných poznatků ve svém dalším studiu.

Garant

Mgr. Věra Krbůšková