Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk (KNJ / NJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / NJ - Německý jazyk, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu zimního semestru se proberou konverzační témata učebnice em neu Brückenkurs:1. Aktivity ve volném čase.2. Rodina.3. Slavnosti, svátky.4. Studium.5. Jídlo a pití.6. Film.7. Cestování.8. Hudba.9. Sport.10. Móda.Prostřednictvím cvičení budou upevňovány základy gramatiky v následujících oblastech:1. Deklinace substantiv.2. Konjugace slabých a silných sloves.3. Slovesa s předponou odlučitelnou a neodlučitelnou.4. Modální slovesa.5. Zájmena, jejich rozdělení a deklinace.6. Deklinace adjektiv po členu určitém a neurčitém. Stupňování.7. Číslovky.8. Préteritum.9. - 10. Perfektum.11. Souhrnné opakování probraných gramatických jevů.

Získané způsobilosti

Dosažením úrovně B 1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (http://www.goethe.de/ins/cz/prj/ets/meh/ref/csindex.htm) získal student potřebný základ pro plynulý přechod do studia němčiny jako hlavního sloupu.

Literatura

Stickel, G. Deutsch Gegenwartssprache.Tendenzen und Perspektiven. Berlin, New York, 1989. Perlmann-Balme, Michaela; Schwalb, Susanne; Dörte, Weers. em neu Brückenkurs : Deutsch als Fremdsprache Niveaustufe B1. 1. Aufl. Ismaning : Max Hueber, 2006. ISBN 3-19-001696-8.Perlmann-Balme, Michaela; Schwalb, Susanne; Dörte, Weers. em neu Brückenkurs : Deutsch als Fremdsprache Niveaustufe B1. Arbeitsbuch. Ismaning : Max Hueber, 2006. ISBN 3-19-001696-2.Braun, Peter. Tendenzen in der duetschen Gegenwartssprache: Sprachvarietäten. 4. Aufl. Stuttgart : Kohlhammer, 1998. ISBN 3-17-015415-X.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Soustavná domácí příprava. Úspěšné složení průběžných testů a závěrečného testu. Zkouška kombinovaná: písemný test (gramatický, lexikální a překlad z češtiny do němčiny), ústní část zkoušky: přečíst a přeložit text, převyprávět a vést konverzaci.

Garant

Mgr. Hana Menclová

Vyučující

Mgr. Hana MenclováMgr. Martin Šíp, Ph.D.Dr. phil. Clemens TonsernDr. phil. Michaela Voltrová