Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení jazyková 1 (KNJ / PCJ1J)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PCJ1J - Praktická cvičení jazyková 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Procvičování pasivní a aktivní slovní zásoby zaměřené tematicky ke konverzačním okruhům a na prostředky nadvětné syntaxe a strukturace textu. Sledování současného politického, společenského a kulturního dění prostřednictvím multimédií.1. Úvod - seznámení se strukturou výuky.2-12. Praktická cvičení dle zvoleného tématu (v návaznosti na znalosti studentů a aktuální cíle a potřeby).13. Shrnutí, test.

Získané způsobilosti

Studentem získané způsobilosti absolvováním tohoto předmětu:- užívá rozšířenou slovní zásobu;- hovoří v cizím jazyce na úrovni C1;- aplikuje získané vědomosti v praxi;- vyhledá informace spojené s aktuálně řešeným tématem pomocí internetu;- opíše v cizím jazyce neznámé pojmy spojené s probíraným tématem.

Literatura

BRAUN, Angelika. "Die Nutzung des Internet für den DaF-Unterricht". SCHRÖDER, Hartmut/ WAZEL, Gerhard. Fremdsprachenlernen und interaktive Medien. Frankfurt am Main u.a.: Peter Lang Verlag. BALDEGGER, Markus. Kontaktschwelle Deutsch als Fremdsprache. Berlin: Langenscheidt, 1993. Baur, E. Leicht gesagt. Dtv, Muenchen, 2001. Německý tisk, Internet, TV, Radio. ESSELBORN, Karl. "Neue Beurteilungskriterien für audiovisuelle Lehrmaterialien". In: Zielsprache Deutsch 22. 2, 1991.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Zápočet: písemný test. Aktuální přehled o dění v německy mluvících zemích (internet, tisk, TV, radio).

Garant

Mgr. Václav Salcman, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Menclová