Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe (KNJ / PEPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PEPZ - Pedagogická praxe, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti absolvují 2 týdny blokové praxe, provedou 10 hodin přímé výuky. Pod vedením pedagogů SŠ si osvojují schopnost využívat získané teoretické znalosti v praxi, všestranně se seznamují s přípravou učitele na vyučovací proces, se školním řádem a praktickým provozem školy.

Získané způsobilosti

Studenti/tky si ověří, zda dovedou své teoretické znalosti z lingvistické, didaktické a psychologické oblasti použít ve své vlastní výstupové praxi v hodinách německého jazyka.

Literatura

Bimmel, P. : . Arbeit mit Lehrwerklektionen. Goethe-institut München, 1998. Krbůšková, V. :. Pedagogická praxe - metodické pokyny. In: Pedagogická praxe na základní a střední škole. S. 81-90. ZČU v Plzni, PedF , 2007. ISBN 978-80-7043-468-6.Krbůšková, V.:. Spolupráce učiteků a studentů KNJ s fakultními učiteli na ZŠ a SŠ. In: Pedagogická praxe v přípravě budoucích učitelů. S. 42-43. ZČU v Plzni, PedF, 2006. ISBN 80-7043-468-6.Ziebell, B. Unterrichtsbeobachtung und Lehrerverhalten. Goethe-Institut München, 2003. ISBN 3-46849633-8.

Požadavky

Absolvování všech 10 výstupových hodin, účast na všech doporučených hospitacích (2-3), vedení a předložení pedagogického deníku (formuláře "Záznam o pedagogické praxi", záznamů z hospitací, 10 příprav odučených hodin), zprávy o průběhu praxe. Aktivní účast na rozboru hodin.

Garant

Mgr. Věra Krbůšková