Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia německé literatury (KNJ / UVLIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / UVLIT - Úvod do studia německé literatury, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do literárněvědných metod a teorií2. Literárněvědné metody a teorie 13. Literárněvědné metody a teorie 24. Literárněvědné metody a teorie 35. Literatura a jiná média - intermedialita: literatura a film6. Literatura a jiná média - intermedialita: literatura a rádio7. Drama 28. Drama 39. Drama 410. Drama 511. Drama 6 (televizní drama)12. Drama 7 (rozhlasové drama)

Získané způsobilosti

Student je schopen:- orientovat se v základní terminologii literární vědy- popsat periodizaci dějin literatury, hlavní epochy, směry

Literatura

Frenzel, Herbert A. Daten deutscher Dichtung : chronologischer Abriss der deutschen Literaturgeschichte. Band 1, Von den Anfängen bis zum Jungen Deutschland. Frenzel, Herbert A. Daten deutscher Dichtung : chronologischer Abriss der deutschen Literaturgeschichte. Band 2, Vom Realismus bis zur Gegenwart /. Best O. F. Handbuch literarischer Fachbegriffe. Fischer Taschenbuch Verlag Frankfurt a. M, 1982. Braak I. Poetik in Stichworten. Hirt Unterägeri, 1990. Wellek R., Warren A. Theorie of Literature. Berlin Ulstein Bücher, 1968.

Požadavky

Aktivní spolupráce v semináři, samostatná četba odborných textů, projektová práce v oblasti dramatu, test k základním pojmům z oblasti různých literárněvědných metod a teorií a z oblasti dramatu.

Garant

Prof. Dr. Habil. Elke Mehnert

Vyučující

Dr. phil. Clemens Tonsern