Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia německého jazyka (KNJ / UVNJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / UVNJ - Úvod do studia německého jazyka, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s terminologií germanistiky I.2. Seznámení s terminologií germanistiky II.3. Seznámení s metodologií germanistiky I.4. Seznámení s metodologií germanistiky II.5. Znakové a strukturní pojetí jazyka6. Stratifikace současné němčiny7. Úvod do jazykovědných disciplin - fonetika a fonologie8. Úvod do jazykovědných disciplin - morfologie I.9. Úvod do jazykovědných disciplin - morfologie II.10. Úvod do jazykovědných disciplin - lexikologie a lexikografie11. Úvod do jazykovědných disciplin - tradiční i moderní, semanticky orientovaná syntax I.12. Úvod do jazykovědných disciplin - tradiční i moderní, semanticky orientovaná syntax II.

Získané způsobilosti

Student aktivně ovládá německou lingvistickou terminologii. Je schopen se kvalifikovaně vyjadřovat o gramatických fenoménech. Má přehled o stratifikaci němčiny a jejím vývoji. Má přehled o tom, čím se zabývají hlavní germanistické disciplíny.

Literatura

Volmert J. Grundkurs Sprachwissenschaft. W. Fink München, 1995. Čermák, František. Jazyk a jazykověda : (Přehled). 1. vyd. Praha : Pražská imaginace, 1994. ISBN 80-7110-149-4.Bok, Václav. Úvod do studia germanistiky. 1. vyd. České Budějovice : Jihočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7040-051-X.

Požadavky

Písemný test, příprava na hodiny, aktivní účast na seminářích.

Garant

Mgr. Martin Šíp, Ph.D.

Vyučující

Dr. phil. Michaela Voltrová