Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie dítěte a zdrav. výchova (KPG / 9BIZR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 9BIZR - Biologie dítěte a zdrav. výchova, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Fylogeneze člověka,anatomická terminologie. 2. Základy anatomie a fyziologie soustava kosterní. 3. Soustava svalová, krev a oběhová soustava. 4. Soustava dýchací. 5. Soustava trávicí 6. Soustava kožní a soustava vylučovací. 7. Soustava pohlavní. 8. Soustava žláz s vnitřní sekrecí. 9. Soustava nervová, smyslové orgány. 10 - 11. Základy lidské genetiky 12. Ontogenetický vývoj 13. Člověk a zdraví. 14. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student bude mít přehled o jednotlivých anatomických soustavách člověka i s jejich vývojovými a zdravotními aspekty. Student bude schopen dávat si jednotlivá fakta do souvislostí, například vyvodit souvislost mezi funkcí dýchací soustavy a funkcí mitochondrií.

Literatura

Jitka Machová. Biologie člověka pro učitele . Praha, 2008. Jan Šmarda . Biologie pro psychology a pedagogy. Praha, 2007. Václav Kubišta. Buněčné základy životních dějů. Praha, 1998. Eduard Kočárek. Genetika. Praha, 2004. Ivan Dylevský. Somatologie. Praha, 2004.

Požadavky

Splnění zkouškového a zápočtového testu.

Garant

Doc. PaedDr. Ladislav Podroužek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Dostálová, Ph.D.Mgr. Veronika KaufnerováMgr. Jiří Kout, Ph.D.Doc. PaedDr. Ladislav Podroužek, Ph.D.