Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ergoterapie (KPG / 9ZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 9ZE - Základy ergoterapie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cíle a úkoly ergoterapie, její postavení v léčebných metodách.2. Základními posturální pozice pro ergoterapii.3. Kondiční a cílená ergoterapie.4. Aktivizující postupy za použití speciálně adaptovaného cvičebního materiálu, řemeslných technik, stejně jako praktických nácviků.5. Základní pracovní materiály a techniky pro ergoterapii.6. Bezpečnost a hygiena při práci.7. Práce s papírem.8. Práce s přírodninami, aranžování květin.9. Práce se dřevem.10. Košíkářské techniky.11. Práce s kovem ? drátování.12. Práce s textilem ? ruční i strojové techniky.13. Práce s modelovacími hmotami.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s kondiční a cílenou ergoterapií a činnostmi při nich využívanými - práce s papírem, modelovacími hmotami, přírodními a technickými materiály, tradiční ruční práce. Pozná pracovní polohy a bezpečnost práce.

Literatura

Kubínková, Křižová. Ergoterapie. Olomouc, vyd. Univerzity Palackého, 1997. Honzíková, Jarmila. Lidové tradice v pracovní výchově. Plzeň : Krajské centrum vzdělávání, 2005. ISBN 80-7020-148-7.Kociánová, Ludmila; Nováková, Jaroslava; Šťástková, Ludmila. Nápady pro celý rok. Praha : Dita, 1998. ISBN 80-85926-21-0.Vodáková, Jitka. Speciální pracovní výchova a ergoterapie : pro studenty pedagogických fakult. Praha : Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2007. ISBN 978-80-7290-322-1.

Požadavky

Znát postavení, cíle a úkoly ergoterapie.Zvládnutí základních teoretických poznatků o materiálech, nástrojích a praktické zvládnutí různých technik používaných při ergoterapii. Osvojení si základních zásad bezpečnosti a hygieny při práci.

Garant

Doc. PaedDr. Jarmila Honzíková, Ph.D.