Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Drama in Education (KPG / DIEC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / DIEC - Drama in Education, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení místa dramatické výchovy v současné české škole.Praktické seznámení s rolovou hrou a jejími principy používanými v dramatické výchově (hra v roli, vstupování do role, charakterizace, dramatická situece).Vstupování do rolí, budování postavy.Evaluace vlastních hereckých dispozic pro přirozené jednání hlasem a pohybem, za účelem vyjádření vnitřních stavů a emocí vlastních i určité postavy.Volné aktivity v dramatické výchově v českém kontextu.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni vystavět a vést lekci využívající metod a technik dramatické výchovy ve zvoleném výukovém předmětu. Budou schopni pojmenovat pedagogické přínosy postupů divadla ve výchově a divadla forum.

Literatura

Way, Bria. Development through Drama. Humanities Press-Longman Group, 1992. Boal, Augusto. Games for Actors and Non-actors. London-New York, Routledge, 1993. Ackroyd, Judith. Role Reconsidered. Stoke on Trent (UK)-Sterling (USA), Trentham Books, 2004. Morgan, Norah-Saxton, Juliana. Teaching Drama. , Cheltenham, Stanley Thornes (Publishers), 1989.

Požadavky

Aktivní účast v semináři. Připrava a prezentace původní dramatické lekce s využitím odborné literatury.

Garant

Mgr. et MgA. Roman Černík

Vyučující

Mgr. et MgA. Roman Černík