Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatická výchova 4 (KPG / DV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / DV4 - Dramatická výchova 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

struktura dramatického díla, atributy herecké tvorby,specifika veřejného vystupování dětí a mládežedramaturgie a režie divadla pro děti a dětského divadlascénografie a hudba v divadelní inscenaciloutkové divadlo a jeho specifikaproces a produkt v divadle a dramatické výchověmetodika práce na inscenaci s dětským kolektivem,volba námětů a předloh, kritéria literární předlohy pro dětské divadlo

Získané způsobilosti

Studenti se budou orientovat v základních pojmech dramatického umění, uvědomují si vztahy dramatického umění ke školní praxi (divadlo s dětmi, divadlo pro děti, divadlo ve vyučování). Studenti získají dovednosti pro vytvoření menšího inscenačního tvaru s dětskou skupinou. Studenti budou schopni využít základní teorie dramatického umění pro reflexi dramatického tvaru ve vztahu ke vzdělávacímu procesu. U závěrečné zkoušky studenti prokáží zvládnutí teorie dramatické výchovy a prokáží schopnost tvůrčí aplikace základních principů, metod a technik do pedagogické praxe.

Literatura

Císař, Jan. Člověk v situaci. Vyd. 1. Praha : ISV, 2000. ISBN 80-85866-67-6.Machková, Eva. Drama v anglické škole : Komentované citace anglických osnov dramatické výchovy. 1. vyd. Praha : Artama, 1991. ISBN 80-7068-029-6.Macková, Silva. Dramatická výchova. Vyd. 1. Brno : Janáčkova akademie múzických umění, Divadelní fakulta, 2004. ISBN 80-85429-93-4.Zich, Otakar. Estetika dramatického umění : Teoretická dramaturgie. Praha : Panorama, 1987. Machková, Eva. Metodika dramatické výchovy : zásobník dramatických her a improvizací. 8. upr. a rozš. vyd. Praha : IPOS, 1999. ISBN 80-7068-105-5.Machková, Eva. Struktura výchovné dramatiky. Praha, DAMU,, 1993. Bláhová, Kristina. Uvedení do systému školní dramatiky : dramatická výchova pro učitele obecné, základní a národní školy. Praha : IPOS Artama, 1996. ISBN 80-7068-070-9.Read, Herbert. Výchova uměním. Praha : Odeon, 1967. Morgan, Norah; Saxton, Juliana. Vyučování dramatu : hlava plná nápadů. Vyd. 1. Praha : Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2001. ISBN 80-901660-2-4.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Realizace praktického výstupu. Test z teorie dramtického umění a dramatické výchovy.

Garant

Mgr. et MgA. Roman Černík

Vyučující

Mgr. et MgA. Roman ČerníkMgA. Eva Gažáková