Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukace osob s mentálním postižením (KPG / EMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / EMP - Edukace osob s mentálním postižením, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Člověk s mentálním postižením a jeho osobnostRaná péče a předškolní výchova a vzdělávání dětí s mentálním postiženímZákladní vzdělávání žáků s mentálním postiženímProfesní příprava a celoživotní vzdělávání osob s mentálním postiženímPrincipy a zásady vzdělávání osob s mentálním postiženímInkluzivní přístupy ve vzdělávání dětí a žáků s mentálním postiženímVyužití zážitkové pedagogiky a alternativních prvků a metod ve výchově a vzdělávání jedinců s mentálním postiženímKreativita ve výchově a vzdělávání osob s mentálním postiženímSpeciální metody v edukaci jedinců s mentálním postiženímMožnosti využití moderních technologií ve vzdělávání osob s mentálním postiženímSpecifika vzdělávání a osobnostního rozvoje seniorů s mentálním postižením

Získané způsobilosti

Student porozumí specifikům vzdělávání osob s mentálním postižením, reflektuje možnosti přístupu k dětem, žákům, studentům i dospělým lidem s tímto postižením při výchově a vzdělávání a dokáže je prakticky aplikovat včetně vytvoření individuálního vzdělávacího plánu.

Literatura

Valenta, Milan; Müller, Oldřich. Psychopedie : [teoretické základy a metodika]. Praha : Parta, 2003. ISBN 80-7320-039-2.Černá, Marie. Česká psychopedie : speciální pedagogika osob s mentálním postižením. Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2008. ISBN 978-80-246-1565-3.Švarcová, Iva. Mentální retardace : vzdělávání, výchova, sociální péče. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-506-7.VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha : Portál, 2004. ISBN 80-7178-802-3.Slowík, Josef. Speciální pedagogika. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1733-3.

Požadavky

Zpracování semestrální práce, kombinovaná zkouška

Garant

PhDr. Josef Slowík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Slowík, Ph.D.