Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze k didaktice prvouky (KPG / EPRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / EPRV - Exkurze k didaktice prvouky, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jednodenní exkurze se zaměřením na regionální problematiku s ohledem na poznávací proces dětí mladšího školního věku. Metodika vedení prvoučné vycházky. Metodika práce s přírodním materiálem.Ukázky mimoškolní práce s dětmi na 1. stupni ZŠ v přírodě, v ZOO a botanické zahradě, hvězdárně a planetáriu.

Získané způsobilosti

Schopnost uplatňovat získané didaktické dovednosti při vedení prvoučné vycházky s aplikování různých forem a metod práce. Získat dovednost plánovat prvoučné vycházky pro žáky primární školy.

Literatura

Podroužek, Ladislav. Prvouka : Vyučování prvouce na integrovaném pozadí ročních období. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita. Pedagogická fakulta, 1995. ISBN 80-7043-148-2.Podroužek, Ladislav. Prvouka a přírodověda s didaktikou : Určeno stud. 3. roč. učitelství 1. stupně ZŠ. [Díl] 2, Botanická část. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1993. ISBN 80-7043-097-4.Podroužek, Ladislav. Prvouka a přírodověda s didaktikou : Určeno studujícím 3. roč. učitelství pro 1. stupeň ZŠ. [Část] 1, Zoologická část. [Plzeň] : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-056-7.

Požadavky

Aktivní účast a písemné vypracování návrhu prvoučné vycházky.

Garant

Doc. PaedDr. Ladislav Podroužek, Ph.D.