Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mentoring romských žáků (KPG / MNTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / MNTR - Mentoring romských žáků, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je reálná pomoc žákům ze znevýhodněného sociálního prostředí. Student bude pod vedením garanta z Centra pro rodinu 1x týdně pracovat s romským žákem při jeho přípravě na vyučování. Vlastnímu výchovnému působení bude předcházet přednáška seznamující se specifiky práce s romskou minoritou a seznamovací soustředění s dětmi zařazenými do programu.

Získané způsobilosti

Student získá didaktické dovednosti v práci se žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí.

Literatura

Daniel, Bartoloměj. Dějiny Romů : vybrané kapitoly z dějin Romů v západní Evropě, v Českých zemích a na Slovensku. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého, 1994. ISBN 80-7067-395-8.Hübschmannová, Milena. Můžeme se domluvit = Šaj pes dovakeras. 2. vyd. Olomouc : Vydavatelství Univerzity Palackého, 1995. ISBN 80-7067-563-2.Říčan, Pavel. S Romy žít budeme - jde o to jak : dějiny, současná situace, kořeny problémů, naděje společné budoucnosti. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-410-9.Šišková, Tatjana. Výchova k toleranci a proti rasismu : sborník. 1. vyd. Praha : Portál, 1998. ISBN 80-7178-285-8.

Požadavky

Účast na úvodním soustředění. Realizace mentoringu romských žáku pod odborným vedením garanta. Zpracování zprávy o memtoringu.

Garant

Doc. PaedDr. Marie Kocurová, Ph.D.