Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rétorika - prohloubený kurz (KPG / RTF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / RTF - Rétorika - prohloubený kurz, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Řeč a myšlení v orální a gramotné kultuřeNonverbální komunikace a naše osobnostImprovizovaný projevAktivní čtení textuZáklady hlasové výchovyPrincipy klasické rétorikyProjev na určené témaZáklady prezentaceUmění naslouchatKultura veřejného dialogu

Získané způsobilosti

Studenti si uvědomí význam kultivovaného veřejného projevu a umění jednat s lidmi. Kurz využije znalostí z psychologie, pedagogiky a sociologie. Získané znalosti si mohou studenti ověřit v moderovaných diskuzích, debatách a polemikách.

Literatura

Hubáček, Jaroslav. Jak mluvit a přednášet. Ostrava : Profil, 1983. McLaganová, Patricia; Krembs, Peter. Komunikace na úrovni : jak dosáhnout ještě vyšší výkonnosti pomocí účinné komunikace. Vyd. 1. Praha : Management Press, 1998. ISBN 80-85943-75-1.Hetych, Josef. Kultura řeči a mluveného projevu : Pro posluchače pedagogických fakult. Hradec Králové : Pedagogická fakulta v Hradci Králové, 1980. Štembergová-Kratochvílová, Šárka. Metodika mluvní výchovy dětí. Praha : Sdružení pro tvořivou dramatiku, 1994. ISBN 80-901660-1-6.Šrámková, Vítězslava; Hůrková-Novotná, Jiřina. Mluvený projev a přednes : Učebnice pro 2. a 3. roč. stř. pedagog. škol a pro učitele gymnázií pro nepovinný předmět Umělecký přednes. 1. vyd. Praha : SPN, 1984. Langer, Antonín. Úspěch veřejné promluvy : Kapitoly z rétoriky. Praha : Fortuna, 1993. ISBN 80-7168-063-X.

Požadavky

Aktivní účast v semináři. Každý student si připraví a zrealizuje veřejné vystoupení před kolegy.

Garant

Mgr. et MgA. Roman Černík