Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KPG / SP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / SP - Sociální pedagogika, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

sociální pedagogika - vymezení předmětu, vývoj, vliv prostředí na vývoj dítěte - rodina, vrstevnické skupiny, lokální a regionální prostředí, podstata sociálně pedagogické komunikace, sociálně výchovné působení při řešení krizových životních situacích

Získané způsobilosti

Studenti porozumí sociálním vztahům v různých typech přirozeného i institucionálního sociálního prostředí, budou umět aplikovat své poznatky na modelové situace a budou schopni analyzovat sociální situace.

Literatura

Bláha, I. Dítě a prostředí. Praha, 1933. Klapilová, Světla. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Dotisk 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého, 2001. ISBN 80-7067-669-8.Helus, Zdeněk. Nezbytnost reflexe nad dítětem a dětstvím v proměnách naší doby. Matějček, Zdeněk. O rodině vlastní, nevlastní a náhradní. Praha : Portál, 1994. ISBN 80-85282-83-6.Hradečná, M. Práva dítěte, škola, výchova. Špičák, J. Prostředí z pohledu soc. pedagogiky. Havlík, Radomír; Novotná, Marie; Prokop, Jiří. Vybrané kapitoly ze sociologie výchovy a vzdělávání : Skripta pro posl. pedag. fak. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1993. ISBN 80-7066-781-8.

Požadavky

písemný test a ústní zkouška

Garant

Mgr. Markéta Zachová

Vyučující

Mgr. Markéta Zachová