Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účast na divadelní přehlídce (KPG / UPDMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / UPDMD - Účast na divadelní přehlídce, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systém přehlídek dětí a mládeže v oblasti dramatického umění,produkční a organizační náležitosti regionálního festivalu.Práce s dětskou skupinou na tvůrčí dílně v rámci regionální přehlídky dětského divadla.Součástí předmětu je také výcvik ve vedení reflexní diskusí o shlédnutých představeních.

Získané způsobilosti

Studenti poznají strukturu přehlídky dětského nebo mladého divadla. Prostřednictvím aktivnbí účasti si ověří své organizační schopnosti, upevní si své dovednosti kritické reflexe uměleckého díla.

Literatura

Mlejnek, J. Děti v divadle. Praha, ÚKVČ, 1986. Zich, Otakar. Estetika dramatického umění : Teoretická dramaturgie. Praha : Panorama, 1987. Císař, Jan. Proměny divadelního jazyka. 1. vyd. Praha : Melantrich, 1986. Hlavsa, Jaroslav. Psychologické metody výchovy k tvořivosti. 1. vyd. Praha : SPN, 1986. Hořínek, Z. Úvod do praktické dramaturgie. Praha, ÚKVČ, 1980.

Požadavky

Kritická reflexe osobně absolvované alespoň třídenní divadelní přehlídky minimálně regionálního dosahu.

Garant

Mgr. et MgA. Roman Černík