Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy řešení sociálně patol. jevů (KPG / ZRPJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / ZRPJ - Základy řešení sociálně patol. jevů, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu sestává ze dvou doplňujících se částí ? teoretické, navazující na předcházející učivo předmětu Sociální patologie a praktické (činnostní) nabízející náměty řešení konkrétních situací prostřednictvím řešení modelových situací, analýzy kazuistik, případně exkurze na specializovaném pracovišti

Získané způsobilosti

Student získá odpovídající znalosti, dovednosti a postoje k řešení sociálně nežádoucích jevů

Literatura

Kolář, Michal. Bolest šikanování. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-513-X.www.odrogach.cz/portalDokumenty MŠMT: Metodický pokyn k šikanování (26. 4. 2004). Metodický pokyn k prevenci sociálně patologických jevů (4. 10. 2000). Prevence.

Požadavky

Student na zápočet zpracuje návrh pedagogického řešení situace problémového žáka na jednom typu školy (popis osobnosti žáka, rodinná situace, školní situace, vymezení problémového chování, kroky k řešení situace, partneři při řešení).

Garant

Mgr. Renata Vordová