Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní psychologie (KPS / 9SKOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 9SKOP - Školní psychologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava a práce školních psychologů u nás a v zahraničí.2. Bariéry v práci školního psychologa.3. Specifika psychologické práce s dětmi.4. Interakce psycholog - učitel - rodič - žák.5. Spolupráce školního psychologa s rodinami žáků.6. Využití psychodiagnostiky v práci školního psychologa.7. Praktická sociometrie v práci školního psychologa.8. Psychologická práce s problémovými žáky.9. Účast školního psychologa v profesionální orientaci žáků.10. Spolupráce školního psychologa s Centrem volného času.11. Spolupráce školního psychologa s terapeutickými a krizovými zařízeními.12. Prevence sociálně patologických jevů v oblasti školní psychologie.13. Role školního psychologa při tvorbě a realizaci školního a vzdělávacího programu.

Literatura

Hrabal, Vladimír. Pedagogickopsychologická diagnostika žáka. 1. vyd. Praha : SPN, 1989. ISBN 80-04-22149-1.Koluchová, Jarmila; Morávek, Svatopluk. Psychologická diagnostika dětí a mládeže : Určeno pro posl. filozof. a pedagog. fak. Univ. Palackého. Olomouc : Univ. Palackého, 1990. Helus, Zdeněk. Psychologie školní úspěšnosti žáků. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1979. Matějček, Z. Rodičovství a zdravotně postižené dítě. Praha Horizont, 1987. MAREŠ, J. Styly učení žáků a studentů. 1. vyd. Praha : Portál, 1998. ISBN 80-7178-246-7.Klímová, Marta; Buriánová, Jana; Hrabal, Vladimír. Teorie a praxe výchovného poradenství : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. skupiny stud. oborů učitelství na pedagog. a filozof. fakultách. 1. vyd. Praha : SPN, 1987.

Požadavky

Vypracování seminárního úkolu, ústní zkouška.

Garant

PhDr. Václav Holeček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Václav Holeček, Ph.D.PhDr. et PaedDr. Věra Kosíková, Ph.D.