Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do arteterapie 2 (KPS / ARTP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / ARTP2 - Úvod do arteterapie 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Arteterapie jako diagnostická a terapeutická metoda poznání vztahů v rodině.2. Arteterapie jako prostředek diagnostiky sociálních vztahů.3. Patologie v dějinách výtvarného umění.4. Arteterapie jako prostředek kontaktu s nevědomím.5. Arteterapie jako nástroj resocializace.6. Výtvarný projev duševně nemocných.7. Arteterapie jako prostředek k uvolnění tenze.8. Arteterapie jako kreativní technika.9. Arteterapie jako prostředek sebepoznání.10. Arteterapie jako prostředek komunikace.

Získané způsobilosti

Student je schopen na základě svých znalostí z předchozího semestru rozeznat markantní patologické prvky obrazu, posoudit emocionální ladění a aktuální situaci autora artefaktu.

Literatura

CASEYOVÁ, C., DALLEYOVÁ, T. Arteterapie s dětmi. Praha : Portál, 1995. ISBN 80-7178-065-0.DRVOTA, S. Osobnost a tvorba. Praha : Avicenum, 1973. HLAVSA, J. Psychologické problémy výchovy k tvořivosti. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1981. CAMPBELL, J. Techniky arteterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi : [skupinové výtvarně-terapeutické činnosti pro děti i dospělé]. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-428-1.ZICHA, K. Úvod do arteterapie. SPN Praha, 1983. FINCHER, S.F. Vytváření mandaly. Praha,Pragma, 1997.

Požadavky

Zpracování seminární práce, aktivní účast na semináři.

Garant

PaedDr. Vladimír Blažek